Saaremaa omavalitsuste liit protesteerib praamihinna tõusu vastu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Saaremaa
Praam Saaremaa Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal otsustas Saaremaa omavalitsuste liidu juhatus esitada riigikogule ja valitsuse liikmetele pöördumise, milles taunib praamipileti hinna tõstmist.

Iga nädalaga lisandub organisatsioone ja asutusi, kes on selgelt vastu majandus- ja kommunikatsiooniministri otsusele tõsta riigieelarvevahendite kasutamise asemel veerandi võrra mandri ja saarte vahel liikuvate praamide piletite hinda, vahendab ERR.ee.

«Saarte jaoks on regionaalpoliitilise eripära tõttu oluline säilitada olemasolevad hinnad. Piletihinna tõusu tõttu ei kohelda saarte elanikke võrdselt ega ka saartel ettevõtlusega tegelevaid isikuid võrdluses Eesti mandriosas paiknevatega,» leiab liit.

Nädal varem võttis sarnase pöördumise vastu Eesti Saarte Kogu, mille hinnangul on piletihinna tõus valus löök regionaalpoliitiliselt ja majanduslikult ebasoodsates tingimustes asuvate saarte ettevõtjate ja maksumaksjate suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles