Pädaste mõis valiti Euroopa hinnatuimaks ajalooliseks hooneks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA reisiajakirjas tutvustatakse lähemalt näiteks ka Pädaste mõisa.
USA reisiajakirjas tutvustatakse lähemalt näiteks ka Pädaste mõisa. Foto: Marina Puškar

Euroopa 2012 . aasta hinnatuimaks ajalooliseks hooneks valiti viie eesti mõisa  - Pädaste, Karlova, Atla, Saue ja Saka- hulgast Pädaste mõisakompleks.

Auhind antakse igal aastal ajaloolistele hoonetele riigis, kus koguneb Euroopa ajalooliste hoonete ühenduse peaassamblee, silmas pidades nii ajaloolise hoone taastamist kui ka panust mõisakultuuri arendamisse laiemalt. Laureaat kuulutati välja pidulikul galaõhtusöögil Vihula mõisas.

Pädaste mõisa omanik Imre Sooäär pidas rohkem kui  50 000 ajaloolise hoone omanikku esindava ühenduse aastaauhinda suurimaks tunnustuseks, mida tema ning ta äripartneri Martin Breueri  16 aasta pikkune töö seni pälvinud.

«Meid veenis Pädaste kasuks otsustama eeskätt aastatepikkune töö, mida seal tehtud on. Samuti idee - kuidas muuta üks kivivare pärliks, mida tullakse vaatama igast maailmanurgast,» sõnas ühenduse president Rodolphe de Looz-Corswarem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles