Vene reisibüroodel seisavad ees rasked ajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisifirma maksejõuetus nurjad mitmete reisijate puhkuseplaanid.
Reisifirma maksejõuetus nurjad mitmete reisijate puhkuseplaanid. Foto: SCANPIX

Majanduslangus vähendab venemaalaste võimalusi puhkust välismaal veeta, reisibürood prognoosivad sel aastal 20-25-protsendilist turu kahanemist.

Praegu on reisikorraldajad võrdlemisi optimistlikud. Moskva turismibüroo Krait Touri direktor Nikolai Galkin ütles Interfaxile, et ilmselt seisab ees raske suvi, kuid täielikku krahhi ehk siiski ei tule.

«Püsikunded helistavad, tunnevad huvi pakkumiste vastu, kuid reaalseid broneeringuid on muidugi vähem kui aasta tagasi,» selgitas ta.

«Inimesed otsivad odavreise. Müüsime sel talvel rohkem Bali- ja Tai-reise kui kunagi varem just sellepärast, et need olid adekvaatsete hindadega. Egiptus oli kallis ja seepärast ebapopulaarne. Suveks pole me veel reise müünud, kuid inimesed helistavad, küsivad,» ütles agentuuri Diana Green direktor Anna Gustova.

Reisifirma Star Sys juht Sergei Kurkov prognoosib pakettide müügi vähemalt 20-protsendilist langust. «See on paratamatu, sest pooled neist 10 miljonist inimesest, kes meil tavatsevad välismaal puhata, moodustavad nn valgekraed, keda kriis puudutas kõige valusamalt,» ütles Kurkov.

Tema hinnangul hakkavad reisibürood vältima oma tšarterlendude tellimist, vaid püüavad teiste reisikorraldajatega koopereeruda. Sel põhjusel ei saa reiside hinnad ka väga madalale langeda.

Sellest, et nõudlus välisreiside järele kahaneb, kuid ei kuiva päris kokku, annavad tunnistust ka Föderaalse Migratsiooniteenistuse andmed. Teenistuse Moskva-büroo juht Fjodor Karpovets ütles Interfaxile, et iga päev väljastatakse pealinnas umbes 4000 välispassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles