Kuut meest kahtlustatakse laeval vägistamises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birka Paradise kahe aasta eest veebruaris Stockholmi saabumas.
Birka Paradise kahe aasta eest veebruaris Stockholmi saabumas. Foto: Kjet aka Kalle Id / wikipedia.org

Ahvenamaa politsei pidas laupäeval kinni kuus meest, keda kahtlustatakse ühe noore naise vägistamises ristluslaeval.

Kahtlustatav vägistamine võis toimuda kohaliku kompanii alusel Birka Paradise ööl vastu laupäeva, vahendas Helsingin Sanomat.

Birka Paradise liikleb Stockholmi ja Mariehamni vahel. Kolm meest viidi jaoskonda juba eile hommikul Mariehamnis, ülejäänud kolm aga võeti kinni tagasiteel ja anti hiljem üle politseile Stockholmis.

Kannatanud noor naine viidi haiglasse. Esialgu pole sündmuste käik veel selge ning politsei jätkab uurimist, vahendas ka YLE Uutiset.

Rootsi politsei uurib samal ajal veel kahte väidetavat vägistamist, mis on sel nädalalõpul toime pandud kahel eri laeval - üks Tallinkile kuuluval Silja Galaxyl ja teine Viking Line'i Cinderellal.

Stockholmi politsei on mures laevadel toimuvate vägistamiste suurest hulgast, sest viimase uuringu kohaselt on iga viies nendeni jõudev vägistamiskahtlus tulnud mõnelt reisilaevalt.

Dagens Nyheterile seda kommenteerinud spetsialist arvas, et laeval toetuvad inimesed valele turvatundele.

«Laev on selgete piiridega ruum ja seal ollakse kodu lähedal. Paljud hindavad ohte teisiti kui muudes olukordades,» tõdes Stockholmi vägistamisohvrite esmaabi peaarst Södersjukhusetin.

Helsingi politsei korrapidaja tunnistas küll, et laevadel toimub ka vägistamisi, kuid nende osakaal kõigi vägistamisteadete hulgas on tema andmetel väike. Enamasti satuvad vägivalla ohvriks aga purjus inimesed, ehkki mõistagi tuleb ette ka erandeid.

Kruiisi- ja reisilaevadel on koos suur hulk joobes rahvast, mistõttu toimub seal ka mingil määral kuritegevust, arvas korravalvur. Kuid ennast korralikult üleval pidavatele inimestele on laevad reeglina siiski turvalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles