Talgureisid viivad vabatahtlikud saartele tööd tegema

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö ootab tegemist.
Töö ootab tegemist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu sügisel saavad populaarsetel Eesti Looduse Fondi talgureisidel looduskaitsetöid teha kokku ligi 300 vabatahtlikku ja talguid on kaks korda rohkem kui mullu sügisel.

Tänavu korraldab ELF sügistalguid rekordilise arvu, kuna talgureisid koguvad Eestis üha enam populaarsust ja varasemalt pole paljudele soovijatele kohti jagunud, teatas Eestimaa Looduse Fond. Sügiseste talgureiside valik on lai. Juba homme algavad kaht saart  – Hiiumaad ja Vormsit - ja kolme tööpaika külastavad rahvusvahelised talgud Kõpus, Kõrgessaarel ja Rumpos, kuhu tuleb talgulisi suisa üheteistkümnest erinevast riigist. Sügisel on plaanis looduskaitse talgud veel Vormsil, Matsalus, Jõgevamaal ja Läänemaal, Abrukal, Manilaiul, Soomaal ning Nigula rabas. Talgute kohta saab lähemalt uurida ja ennast kirja panna ELFi talgulehel.

ELFi talgureisidel tehtavate looduskaitseliste tööde eesmärgiks on erinevate koosluste ja elupaikade taastamine ja hooldamine. Vahel ka külastamiseks sobivate alade ligipääsude avamine ning puhkerajatiste hooldamine ja rajamine. Kõige sagedasemad tööd on pärandkooslustelt võsa lõikamine ja koondamine, heinategu, ning elupaikade (nt kõre- või vesilikutiikide) hooldus. Talgutöö ei nõua tingimata suurt füüsilist jõudu ja spetsiifilisi oskusi ning alati jääb aega puhkuseks ja meelelahutuseks.

ELF on korraldanud talgureise juba üle kümne aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles