Vabaõhumuuseum kutsub bussiga maaelu kaema

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss. Pilt on illustratiivne.
Buss. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Vabaõhumuuseum teatas, et alustab aprillis bussireiside seeriaga «Peateelt ära!». Reiside eesmärgiks on anda inimestele tegelik pilt maaelu headest ja halbadest külgedest ning kohalikust ehituspärandist.

Esimene bussisõit toimub laupäeval, 18. aprillil ja teemaks on 20. sajandi muutuv maa-arhitektuur. Giidi Heiki Pärdi juhtimisel saab reisiseltskond tutvuda Rapla ja selle lähistel asuvate kihelkonna- ja kolhoosikeskustega.

Kokku on Vabaõhumuuseumil plaanis korraldada neli retke – üheksandal mail tutvustab Hanno Talving tsaariaegseid merekindlusi, 19. septembril on kavas 1930. aastatel rajatud sooasunduste uurimine Elo Lutseppa juhtimisel ning kolmandal oktoobril viib marsruut reisiseltskonna Ellamaa, Kirikla, Juuru ja Nurme külla. Viimasel korral peab Joosep Metslang ka loengu maamajade taastamise teemal.

Reisid kestavad ligikaudu kaheksa tundi ja hind ühele on 450 krooni. Gruppi mahub maksimaalselt 18 inimest. Lisainfot saab Vabaõhumuuseumi veebilehelt www.evm.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles