Tallinki laevade baarides keelati suitsetamine

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laevadel Victoria ja Romantika keelati baarides suitsetamine. Pildil showbaar Starlight Romantika pardal.
Tallinki laevadel Victoria ja Romantika keelati baarides suitsetamine. Pildil showbaar Starlight Romantika pardal. Foto: Tallink
Kui Eestis jõustus suitsetamiskeeld baarides-restoranides juba 2007. aastast, siis Tallinki laevadel Victoria ja Romantika lõpetati baarides suitsetamine alles nüüd.

Juba paar aastat on Tallink pidanud kohtuvaidlusi tervisekaitseametiga, kes nõudis, et laevafirma keelaks vastavalt tubakaseadusele ka oma laevadel baarides suitsetamise. Selle nõude kaebas Tallink kohtusse, sest nende hinnangul pole baarid toitlustusasutused ja seega suitsetamiskeeld neile ei laiene.

Tallinna Halduskohus otsustas möödunud aasta alguses, et laevafirmal tuleb siiski ameti ettekirjutus täita ja suitsetamine baarides keelata. Sellega Tallink nõus ei olnud ja tänaseks on asi läbi käinud ka Ringkonnakohtust ja Riigikohtust.

Ringkonnakohus otsustas Halduskohtu otsuse muutmata jätta ja ka Riigikohus otsustas viiendal märtsil Tallinki kassatsioonikaebust mitte menetlusse võtta. Sellega jõustus esialgne otsus ja Tallinkil tuleb laevade baarides suitsetamine keelata.

Tallink Gupi kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul on nad suitsetamiskeelu nõuet praegu järk-järgult täitmas ning Victoria ja Romantika baarides enam suitsetada ei saa, selleks tuleb minna laeva välistekile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles