Vene ajakirjanikud imetlesid Eesti puhtaid metsaaluseid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauksi rand Peipsi järve ääres.
Kauksi rand Peipsi järve ääres. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ehkki puhkus looduses on populaarne nii Eestis kui ka Venemaal, ei anna Venemaa ajakirjaniku Jelena Fomina sõnul tingimusi võrrelda.

«Puhkus looduses on siin väga teistmoodi,» ütles infoportaali Respublika Karelija ajakirjanik Jelena Fomina Põhjarannikule. «Meil on nii, et kui sõidad mõne järve äärde, võtad kõigepealt reha ja prügikoti ning koristad laga nende järelt, kes seal enne sind puhkasid. Alles siis paned telgi püsti ja süütad lõkke.»

Fomina lisas, et taolisi tasuta ja korrastatud puhkealasid, nagu on Eestis RMK loonud, leidub Venemaal väga vähe. «Tasapisi hakatakse sellega tegelema. Näiteks Karjalas on mõned rahvuspargid, kuhu on tehtud parklad ja matkarajad, mida hoitakse ka korras, aga selliseid on väga vähe. Karjalas on palju kauneid kohti ja loodus on imeline, aga kahjuks reostatud. Kõikjal vedelev prügi ja korralagedus on väga kurb. Ükskõik, kus metsa lähed, vedeleb prügi. Siin on ikka väga puhas.»

Fominad saatnud fotograaf Julia Utõševa kinnitas, et Ida-Virumaal on küll ja küll, mida pildistada. «Esimesel reisipäeval avaldas meile muljet Kiviõli seiklusturismi keskus. Milline kasutus on leitud ühele jäätmemäele, lihtsalt imeline!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles