Kõige veidramad põhjused lennukite hädamaandumisteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: SCANPIX

Kui hiljuti oli ka Eesti meedias juttu, kuidas lennuk pidi tegema Rootsis hädamaandumise, kuna Eesti ehitajad läksid pardal kaklema, siis hädamaandumisi on maailmas tehtud ka palju veidramatel põhjustel.

Mõnikord ei saa lennukid isegi lennujaamast minema. Põhjuseid on mitmeid – reisijad ei jõua õigeks ajaks lennukile, mõni meeskonna liige on kadunud või avastatakse, et rebane närib lennuki rehvi, kirjutab news.com.au.

Ameerikas ei saanud Delta Airlines’i lennuk väljuda, kuna mesilased olid lennuki tiivale pesa teinud.

Põhjused hädamaandumisteks:

Kõhugaasidega reisija

Ameerikas pidi Washingtonist Dallasesse lendav lennuk tegema Nashville’is hädamaandumise, kuna üks naisterahvas süütas järjepidevalt tikke, et varjata oma kõhugaase.

Kaduma läinud kass

Pakistani Airlines’i meeskond leidis teel Manchesteri lennukist kassi, kes mõned minutid enne maandumist kokpitist põgenes. Järgmise lennu reisijad tulid juba pardale, kuid kuna meeskond ei suutnud kassi leida, siis lükati reis edasi ja reisijad suunati hotelli. Tehnikud otsisid kassi kogu öö ja ta leiti alles hommikul. Viivitus maksis lennufirmale 20 000 dollarit.

Sulav hoovõturada

Soe suvi Ameerika idarannikul tähendas seda, et Washingtonis Ronald Reagani lennuväljal jäi üks lennuk hoovõturajale kinni. Lennuk vajus 10 cm sügavusele sulanud bituumeni sisse ning meeskonnal läks poolteist tundi, et lennuk sealt välja tõmmata.

Must mähe

Austraalia siselennul maandati lennuk, kuna reisijad tundsid lennuki eesotsast haisu. Maandudes selgus, et tualeti prügikastis oli üks väga aromaatne must mähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles