Goadventure Egiptuse ja Türgi reisid on olnud edukad

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilt tulnud puhkajad lennujaamas.
Reisilt tulnud puhkajad lennujaamas. Foto: Toomas Huik

Peamiselt Egiptuse ning Türgi tšarterreise korraldav reisifirma Goadventure teenis 2011. aastal 12,98 miljoni eurose käibe juures 143 010 eurot kasumit, teenindades siinse turu suurima reisikorraldajana aasta jooksul 28 380 klienti.


Goadventure tegevdirektori Oksana Golovina sõnul on ettevõte väga rahul mulluste tulemustega. «Pälvisime eelmisel aastal tunnustust konkurentsivõimelisima turismiettevõttena Eestis ning ka majandustulemused kinnitavad veel kord valitud äristrateegia edukust,» ütles ta.

Auditeeritud andmetel oli Eesti suurima reisikorraldaja Goadventure käive 2011. aastal 12 974 519 eurot, ärikasum kasvas 27,9 protsenti ja äritulude kasv ületas 2010. aasta tulemust kolmekordselt. Firma 2011. aasta kasum oli 143 010 eurot.

2011. esimeses kvartalis lendas Egiptuse kuurortidesse Goadventure vahendusel keskmiselt 372 puhkajat kahe tšarterlennuga nädalas, aasta viimaseks kvartaliks oli lendude arv Egiptuse kuurortidesse kasvanud juba kolmeni keskmiselt 558 puhkajaga nädalas. 2011. aasta aprillist kuni novembrini lendas Antalyasse Türgis igal nädalal kahe lennuga keskmiselt 292 turisti.

Lisaks otse Tallinnast korraldatavatele tšarterlendudele viis Goadventure keskmiselt 50 puhkajat nädalas regulaarlendudega eksootilisematesse sihtkohtadesse nagu Araabia Ühendemiraadid ja Tai.

Eesti Panga ja Tallinna Lennujaama statistika põhjal oli Goadventure osakaal Eesti reisikorraldusturul möödunud aasta detsembris 68 protsenti. Oksana Golovina sõnul kavatseb ettevõte võita turuosa ning suurendada kasumlikkust ka käesoleval aastal ning esimese poolaasta tulemused on olnud head kõikides reisisuundades.

«Jälgime hoolikalt oma kulutusi ja vähendame neid tegemata mööndusi teenuse kvaliteedi osas ning sõlmides soodsaid lennulepinguid, mis sellegipoolest tagavad klientidele täisteenusega pardateeninduse,» märkis Golovina. «Erilist tähelepanu oleme pööramas ka hästi ajastatud varajaste broneeringute programmile, mis on paljude klientide jaoks muutumas oluliseks argumendiks reisikorraldaja valimisel.»

Käesoleva aasta juunis suurendas Goadventure reisikorraldaja tagatisraha ühe miljoni euroni, kehtivusajaga üks aasta. Alates novembrist 2009 kuulub Goadventure 9 riigis tegutsevasse rahvusvahelisse kontserni Tourism Holding & Consulting, mille kogukäive aastal 2011 ulatus163 miljoni euroni ning mis annab tööd rohkem kui 1200 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles