Läti meteoroloog: kliimasoojenemine meelitab turistid Läänemere äärde

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand on juba praegu turistide seas populaarne.
Pärnu rand on juba praegu turistide seas populaarne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Läti meteoroloogi Andris Vīksna sõnul tuleb kliimasoojenemine Läänemere riikidele kasuks, kuna meelitab siia senisest rohkem turiste.

«Esiteks on vaja tunnistada, et kliima tõesti muutub. Ma ütleksin, et on täheldada globaalset soojenemist, kliima muutust,» vahendab novonews Läti keskkonna- geoloogia- ja meteoroloogia keskuse ilmaprognooside juhataja Andris Vīksna intervjuud väljaandele Lietišķā Diena.

Meteoroloogi sõnul on Itaalias, Kreekas jt riikides ilm muutunud palavamaks ja kuivemaks. «Ma ei ütle, et see osa Euroopast muutub eluks sobimatuks, aga seal on juba praegu probleeme joogiveega. Selle tulemusena võivad Briti saared ja Läänemere-äärsed riigid saada väga populaarseteks turismi sihtkohtadeks Euroopas,» toonitas Vīksna.

Samal ajal on Euroopa põhjaosas tõusnud keskmine temperatuur, seda eriti talvel. Talved muutuvad aina soojemaks ja aina lühemaks jääb aeg, mil lumi on maas. Talispordisõprade kurvastuseks selline tendents jätkub.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles