Londoni lennujaamas saab ka tavareisija lennuõnnetust läbi mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on hiljutine lennuõnnetus Türgi reisilennukiga.
Pildil on hiljutine lennuõnnetus Türgi reisilennukiga. Foto: Reuters / Scanpix

Kui seni oli lennuõnnetuse simulatsioon kättesaadav ja kohustuslik vaid pilootidele ja pardameeskonnale, siis nüüd saab Londoni Heathrow lennujaamas ka tavareisija õnnetust läbi mängida.

British Airways´i pakutava teenusega saab proovida nii käitumist suitsu täis reisijateruumis, päästevesti kasutamist, varuväljapääsude avamist ning lennukist lahkumist liugteede kaudu, vahendas logistikauudised.net CNN Business Travelleri.

130 naela ehk umbes 2300 krooni maksev kursus viib «reisijad» Boeing 737ga õhkutõusule, millele järgneb pimedus ja vabalangus, pärast mida täitub salong suitsuga. Kui lennuk on maaga kokku põrganud, peavad reisijad kiiresti evakueeruma.

Reisijad peavad kasutama hapnikumaski, tunnevad vähenenud rõhuga õhku, roomavad mööda valgustatud põrandat, istuvad pimedas suitsu täis salongis, panevad selga päästevestid ning lahkuvad lennukist mööda liugteid.

«Enamik firmadest kasutavad seda meeskonnatreeninguna, samuti turvaõppusena. Adrenaliini on palju ja inimesed saavad üksteisele läbi stressirohke elamuse lähedasemaks,» kommenteeris kursuste klienditeenindaja Andy Clubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles