Rootsi esimene veepealne hotell Salt & Sill

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelli omanikud Susanna ja Patrik Hermansson.
Hotelli omanikud Susanna ja Patrik Hermansson. Foto: Salt & Sill
Mullu avas Göteborgi lähistel uksed veepealne hotell Salt & Sill. Kuna tegemist on esimese veepealse hotelliga Rootsis ja omanikud on püüdnud rajada võimalikult keskkonnasõbralikult toimiva asutuse, on see äratanud tähelepanu kogu maailmas.

«Me pidime midagi uut välja mõtlema. Valida oli sulgemise või ööbimisvõimaluste loomise vahel. Valisime laienemise,» rääkis koos abikaasaga Salt & Silli restorani ja möödunud sügisest ka hotelli pidav Susanna Hermansson Aftenposten.no`le.

Kuna Göteborgist tunnise autosõidu kaugusel asuvas Klädesholmenis hotelli ehitamiseks sobivaid maalappe ei leidunud, otsustati majutus pontoonide abil veele paigutada ja nii sai sellest Rootsi esimene ujuv hotell.

Välispress eesotsas Saksa ja Briti lehtedega on Salt & Sillile suurt tähelepanu pööranud ja Hermansson loodab, et teistest riikidest pärit külastajate hulk suureneb peagi. Samas tunnistas naine, et sarnast huvi välismaalt ei osanud nad oodata.

«Sellest, et välismaal meie vastu nii suurt huvi tuntakse, ei julenud me unistadagi,» lausus Hermansson.

Tube on hotellis kokku 23, lisaks konverentsiruumid. Tubade hinnad koos hommikusöögiga algavad 1290 Rootsi ehk 1700 Eesti kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles