Kopenhaagenis tasub külastada endise tapamaja kanti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni linnaosa Kødbyen.
Kopenhaageni linnaosa Kødbyen. Foto: www.koedbynet.dk
Kopenhaagenis töötav Oslost pärit noor näitleja, 23-aastane Jakob Oftebro soovitab oma praegust kodulinna külastavatel turistidel käia ära Kødbyenis. Kødbyen tähendab tõlkes lihalinna ja nimi tuleneb varem sealkandis tegutsenud tapamajast.

«Nagu nimi juba ütleb on tegu vana tapamaja kandiga, mis on ümber ehitatud restoranideks, kauplusteks ja galeriideks. See on koht, kus võib raha kulutada, rahulikult kohvi juua või külastada tapamajja kolinud näitusi,» rääkis Oftebro Aftenpostenile.

Kødbyenile üsna lähedal asuvad ka teised Kopenhaageni popid kohad, näiteks Istedgade, mis on tuntud põnevate kaupluste poolest.

Oftebro ise elab kakluste ja tulistamiste pärast tihti uudistesse sattuvas Nørrebros. Noormehe sõnul on multikultuurses Nørrebros tegelikult üsna rahulik elada ning reisijal, kes tahab kogeda midagi muud kui tavaturist, tasuks ära käia ka seal. Näiteks Elmegadel (kohalike seas Elm Streetiks kutsutud) asuvates kohvikutes ja Nansensgade väikestes kauplustes, kus müüakse ka second hand kaupa.

Lisaks soovitab Oftebro külastada Kopenhaageni Manhattaniks kutsutud Islands Brygget, mille lähistel asub sooja päikese nautimiseks suurepärane Amageri rand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles