Välisreisilt on tänavu kollatõve kaasa toonud kaheksa eestlast

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal on välisreisilt Eestisse kollatõve kaasa toonud kaheksa inimest. Nakatumised toimusid Egiptuses ja Indias. Pildil India naine teed valmistamas.
Sel aastal on välisreisilt Eestisse kollatõve kaasa toonud kaheksa inimest. Nakatumised toimusid Egiptuses ja Indias. Pildil India naine teed valmistamas. Foto: Caro / Scanpix
Kaheksa Eesti elanikku on tänavu välisreisilt kaasa toonud A-hepatiidi nakkuse ehk rahvakeeli kollatõve, sellega seoses soovitab tevisekaitseinspektsioon enne välisreisi planeerimist tõsiselt mõelda vaktsineerimisele.

Kuus inimest sai nakkuse Egiptusest, kahel juhul toodi nakkus kaasa Indiast, teatas tervisekaitseinspektsioon.

Eestile lähimaks A-viirushepatiidi riskipiirkonnaks on Läti, kus on käesoleval aastal kollatõppe haigestunud 936 inimest, 568 neist Riiast ja 111 Riia rajoonist.

Et vältida riskipiirkondadesse sõitmisel nakatumist, peaks vähemalt kaks nädalat enne reisi end A-viirushepatiidi vastu vaktsineerima.

Reisil olles soovitab inspektsioon

  • juua ainult ohutut vett,
  • mitte süüa pesemata juur- ja puuvilju,
  • ettevaatlikult tarbida termiliselt töötlemata toitu, sh meresaadusi,
  • hoiduda jääkuubikutest,
  • pidada kinni hügieeninõuetest, sh pesta alati käsi seebiga pärast tualetis käimist ja enne toidu valmistamist ja söömist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles