Sadam ja lennujaam alustavad taas reisijate pööritamise suurt äri

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Tallinna sadamas.
Kruiisilaev Tallinna sadamas. Foto: Laura Oks

Laupäeval algab Tallinna Lennujaamas ja Tallinna Sadamas pööringureiside hooaeg, mis tõotab tänavu tulla kordades võisam kui mullu.


Hispaania suurim kruiisifirma Pullmantur Cruises, mis alustas-lõpetas oma Läänemere kruiise varem Helsingis, teeb seda tänavu Tallinnas ning laupäeval saabubki Tallinnasse esimesed viis lennukitäit kruiisituriste. Ja nii iga kahe nädala tagant kuni septembrini välja.

Kui mullu teenindasid Tallinna turismi- ja transpordifirmad ligikaudu 7000 pööringureisijat, siis tänavu teenindatakse viie päevaga juba üle kahe ja poole korra rohkem ehk ligi 18 000 inimest.

Pööringute teenindamist peetakse turismiäris niiöelda toiduahela tipuks, mis on oma lisandväärtuselt hoopis teisest suurusjärgust, kui lihtsalt laeva- või lennukitäie turistide maale toomine. See on suur väljakutse suurele hulgale turismi- ja transpordiettevõtetele korraga nii logistika, klienditeeninduse kui rahvusvahelise koostöö osas.

«Lihtsalt seletatuna tähendab see, et Madriidist saabuvad turistid lennukiga Tallinnasse, kus algab nende Läänemere kruiis, samal ajal kruiisi lõpetanud turistid istuvad aga lennukitele ning sõidavad Hispaaniasse tagasi. Selle ahela teenindamine annab tööd ja leiba kümnetele ettevõtetele korraga,» rääkis Tallinna Lennujaama avalike suhete juht Lauri Linnamäe.

Laupäeval toob Pullmantur Tallinna kruiisilaevaga üle 1600 turisti ja lennukiga ligi 1400, kes siis vahetavad siin omavahel kohad. Tallinnasse kui uude sihtkohta saabumine kujuneb lennujaamas suureks vaatemänguks. Boeing 747 saabumist tervitavad lennujaamas pritsumeeste loodavad vesiväravad, saabujaid võtab otse perroonil vastu elav muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles