Venelased kui Saaremaa raviturismi päästerõngas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliendid Kuressaare spaahotellis Rüütli.
Kliendid Kuressaare spaahotellis Rüütli. Foto: Irina Mägi/Meie Maa.
Vambola Paavo sõnul on Venemaalt pärit turist maailma parim kulutaja ja nõus teenuse eest maksma hinda, mida teised kalliks peavad. Seepärast peaksid kiratsevad Saaremaa spaad oma pilgu just suure idanaabri poole pöörama ja mõne bussitäie Vene turiste saarele meelitama.

«Kui saarlastel õnnestuks näiteks ühest Moskvast saabuvast rongitäiest (umbes 400 turisti) endale hakatuseks meelitada kas või bussitäis rikkaid vene kundesid, oleks hästi,» kirjutas aastaid töö kõrvalt reisijuhina Venemaa vahet sõitnud Paavo ajalehes Oma Saar.

«Meretagune asi on huvitav, idanaabritele on spaa kuum sõna ja info hakkabki levima. Järgmisel korral tuleb juba paari bussitäie jagu. Kes maigu suhu saanud, ei see jäta ning tuleb teinekord juba pikemaks ajaks. Ka suvisel ajal või sügisel.»

Mandri-Eesti sanatooriumid elavad Paavo sõnul venelaste najal - Toila, Narva-Jõesuu ja Värska tulu põhiosa annavad Pihkvast, Novgorodist ja Peterburist pärit külalised ning klientuuri üle need spaad ei kurda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles