Kadunud sapakas ja pöörane seiklus –muuseum kogub reisikirju

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteemuuseumi väljapanek.
Maanteemuuseumi väljapanek. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Oma lugusid teelolemistest on rändurid kirja pannud juba ammustest aegadest, seetõttu kutsubki Eesti Maanteemuuseum taas üles oma reisikogemusi jagama.

«Meie reisikirjade konkursile on oodatud on tõestisündinud lood Eestimaa teedelt nii lähemast kui kaugemast minevikust – lustakad ja tõsised, arutlevad ja õpetlikud,» rääkis muuseumi giid-pedagoog Neidi Ulst.

«Miks mitte kirja panna näiteks lugu sellest, kuidas üks seltskond kord jaanipäeval sapaka kõrge rohu sisse ära kaotas, või kuidas bussis kohatud saladuslik võõras vallandas terve seikluste jada. Autod, bussid, sääreväristajad, kondimootorist kõnelemata ning kõikvõimalikud muud viisid punktist A punkti B jõudmiseks, aga ka peatuses juhuslikult trehvatud turist või turumüüja kotitäie mandariinidega võivad osutuda põneva jutustuse sõlmpunktideks,» tõi ta näite.

Kõik saabunud kirjutised säilitakse muuseumis, et kasutada neid hilisemaks teadustööks kui ka näituste korraldamiseks. Reisikirju hinnatakse kolmes vanuserühmas: kuni 13-aastased lapsed, kuni 19-aastased noored ja täiskasvanud.


Reisikirjad tuleb saata aadressil maanteemuuseum@mnt.ee või Eesti Maanteemuuseum, Varbuse, Kanepi vald, 63122 Põlvamaa.
Tööle tuleb lisada ees- ja perekonnanimi, kontaktandmed (meiliaadress, telefon), õpilaste puhul ka kool, klass ja juhendaja (õpetaja) nimi.



Auhinnatakse iga vanusegrupi kolme paremat tööd.
Tööde laekumise tähtaeg (postitamise viimane kuupäev) on 20. august 2012. 

Võitjad kuulutatakse välja maanteemuuseumi vanavanemate päeval 8. septembril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles