Riia kutsub eestlasi kogema jaanilaupäeva Läti moodi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli.
Jaanituli. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

23. juunil Riia südames Daugava kallastel toimuv suvise pööripäeva ehk kohaliku nimega Ligo tähistamine päädib Raimonds Paulsi juhitud suurejoonelise laulu- ja tantsuetendusega, kuhu on oodatud ka eestlased.


Ka sel aastal annab Ligo pidustustele värvi Riia Toomväljakul toimuv Roheline turg, kus silmailu pakuvad tuhanded värvikirevad lillekimbud- ja pärjad ning külastajate lõhnameeli erutab ürdilettidelt lenduv aroom.

Lisaks saab turul tutvuda leidlike käsitöömeistritega ning maitsta põnevaid hõrgutisi, mis Läti eri paigust selleks puhuks tutvumiseks tuuakse - liha- ja juustutooted, kohalik õlu ja palju muud huvitavat. Mõistagi ei puudu pööripäevapidustustelt ka suur jaanituli.

Festivali raames leiab linnas aset hulk erinevad tasuta kultuuriüritusi ja kontserte. 11. novembri tänava äärsel kaldal, kuhu koondub sel aastal suurim osa festivalist, leiab aset ka festivali finaal - kolmetunnine tantsu- ja lauluetendus, mida juhatab juunis ka Eestit külastav Maestro Raimonds Pauls. Etendusel osalevad tippkoor «Kamer», tantsijad trupist «Rotala» ning pea 30 Läti populaarsemat artisti.

Päeva jooksul astub nii vanalinnas kui mujal Riias üles arvukalt tantsu-, laulu- ja pilliansambleid eri riikidest, näiteks saab Riia kõrgeimas tipus Dzeguzkalnsis näha ka Eesti tantsijaid. Teiste esinejate seas leiab kohalikke artiste nagu folkansambel «Ceiruleits», Valts Puce etno-orkester, DJ Ruberts Lejasmeijers, Normunds Rutulis, Marija Berzina, Liene Candy ja paljud teised.

Põhjalikku teavet Riia vaatamisväärsuste ja sündmustekalendri kohta leiab aadressilt www.LiveRiga.com, kus saab planeerida oma vaba aega, broneerida lennupileteid ja hotelle ning palju muud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles