Nutitelefonist saab nõu Euroopa ravikindlustuskaardi kasutamiseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ravikindlustuskaart.
Euroopa ravikindlustuskaart. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Euroopa Komisjon käivitas nutitelefonide jaoks mõeldud rakenduse, mis selgitab, kuidas kasutada Euroopa ravikindlustuskaarti 27 euroliidu riigis ning lisaks Islandis, Liechtensteinis, Norras ja Šveitsis.

Euroopa ravikindlustuskaardi omanikud saavad kasutada riiklikke tervishoiuteenuseid 31 Euroopa riigis, kui nad seal ajutiselt viibides või reisides kas haigestuvad või õnnetusse satuvad, teatas Euroopa Komisjon. Kuna tervishoiusüsteemid on riigiti erinevad, siis on sageli raske mõista, kuidas ravikindlustuskaarti ühes või teises riigis kasutada ja milliseid eeskirju täita.

Nüüd on nutitelefoni rakendusena olemas juhend kaardi kasutamiseks 27 ELi riigis, lisaks Islandis, Liechtensteinis, Norras ja Šveitsis, ning see töötab kolmel platvormil: iOS, Android ja Windows 7 mobile. Kaardi juhendis on üldine teave, hädaabinumbrid, kindlustusega hõlmatud raviteenused ja nende hinnad ning teave selle kohta, kuidas taotleda hüvitist ja kelle poole pöörduda kaardi kaotamise korral. Rakendus võimaldab saada teavet 24 keeles ja ühelt keelelt teisele ümber lülituda.

Euroopa ravikindlustuskaarti ennast ei saa selle rakendusega alla laadida, sest seda tuleb taotleda riiklikust tervisekindlustussüsteemist.

Kaarte väljastavad riiklikud tervisekindlustussüsteemid tasuta. Kaart annab õiguse saada kiireloomulist ravi samadel tingimustel ja sama tasu eest (mõnes riigis ka tasuta) kui selles riigis ravikindlustust omavad inimesed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles