ERR.ee: Tallinna giidid turistide arvu vähenemist täheldanud pole

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna giidide ühingu juhatuse liige Katrin Roomet.
Tallinna giidide ühingu juhatuse liige Katrin Roomet. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise giidide päeva puhul oli kõigil huvilistel võimalik käia tasuta ekskursioonidel Tallinna vanalinnas ning külastada muuseume; turistide arvu vähenemist Tallinna giidid praegu veel ei tähelda.

Raekoja platsil kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa selgitusi kuulav Luksemburgist pärit turist Mark ütles, et on Eestis esimest korda ning teadis varem ühtteist siinsete institutsioonide ja poliitikaelu kohta, kuid vanalinnaga tutvuda on omakäepeal tülikas, teatas ERR Uudised.

Meie talv ei ole turistide jaoks just meelisaeg, aga külastajate arv on Tallinna giidide ühingu kinnitusel enam-vähem võrreldav möödunud talvise hooajaga ning näiteks vene turiste pidigi just talviti rohkem ekskursioonidel käima.

Giiditeenust kasutab ka järjest enam eestlasi. «Sellepärast, et paljud ei tea üldse väga palju oma kodukandist. Kõnnitakse punktist A punkti B, ei ole aega ringi vaadata, nii et asutused, koolid, tihti ka sünnipäevaseltskonnad võtavad giidi, et linnapeal ringi jalutada,» rääkis Tallinna Giidide Ühingu juhatuse liige Katrin Roomet.

2011. aastal, mil Tallinnast saab Euroopa kultuuripealinn, toimuvad siin üleilmsed giidide päevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles