Kanaaride rahulikum pool

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand La Palmal.
Rand La Palmal. Foto: Tore Sæther/Aftenposten
Gran Canaria, Tenerife ja Lanzarote on reisisõpradele tuntud sihtkohad, kuid nimed La Gomera, El Hierro ja La Palma paljudele võõrad. Nende saartega tasuks lähemalt tutvust teha nendel, kes otsivad pääsu teistest kaabu ja fotoaparaadiga ringi jalutavatest turistidest.

Kanaari väikese trio pisim on 277-ruutkilomeetrise pinnaga El Hierro, La Gomeral on suurust 368 ja La Palmal 708 ruutkilomeetrit. Saartest kõige väiksemal El Hierrol elab 8000 inimest ja seal käib ka kõige vähem turiste. Samas ei väisa turistide hordid ka veidi suuremaid La Gomerat ja La Palmat, kirjutas Aftenposten.no.

Kanaaridele sõidetakse ikka päikest ja rannamõnusid nautima, kolmel väikesel saarel on aga ahvatlevaid randasid vähe ning peene heleda liiva asemel on vee ääres üksnes must vulkaaniklibu.

Randade asemel pakuvad La Gomera, El Hierro ja La Palma rahulikku äraolemist. Kiirustamiseks pole nendel saartel põhjust, mobiilil võib pikemalt mõtlemata hääle maha keerata ja võtta kohvrist hää raamat või mugavad matkajalatsid.

Lisaks eelmainitud kolmele saarele on Kanaaridel veel üks paik, mis võiks rahulikule reisisõbrale meele järele olla - tilluke La Graciosa, kuhu viib 20-minutiline praamisõit Lanzarotelt. Kogu saar on looduskaitse all ja turismitööstus praktiliselt puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles