Välisministeerium soovitab Peruu põhjarannikust eemale hoida

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud pelikanid Illescase poolsaarel.
Surnud pelikanid Illescase poolsaarel. Foto: SCANPIX

Peruu valitsus hoiatas, et elanikud ja turistid hoiaksid riigi põhjarannikust eemale, sest seal massiliselt surnud delfiinide ja pelikanide surmapõhjus on teadmata, teatas välimisnisteerium täna.

Eesti Terviseamet soovitab muhk- ja kopsukatku ohu tõttu vältida Ascope provintsi külastamist. Peruu tervishoiuministeeriumi andmetel on katku riskipiirkondadeks ja Chicama, Chocope ja Santiago de Cao provintsid.

Vihmaperioodil Peruusse reisides tuleb arvesse võtta loodusest tulenevaid riske. Novembrist kuni aprillini võib esineda suurtest vihmadest põhjustatud mudalaviine, maalihkeid ja teede läbimatust, mille tõttu võib katkeda ligipääs Aguas Calientesse ja Machu Picchusse.

Ka Puerto Maldonado-Inambari maanteel Boliivia ja Brasiilia piiril on esinenud maalihkeid., mistõttu välisministeerium soovitab neis piirkondades olla ettevaatlik. Peruus võib esineda ka maavärinaid, vulkaanipurskeid jms.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles