Välisministeerium soovitab Egiptuses püsida reisikuurortides

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo meeleavaldused.
Kairo meeleavaldused. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab Egiptuses viibijatel vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi ning mitte reisida turismikuurortidest väljapoole. Samuti ei maksaks naistel üksi ilma meessoost saatjata liikuda.

Reedese Kairos inimohvritega lõppenud meeleavalduse tõttu soovitab ministeerium meeleavalduste korral püsida oma hotellis või peatuspaigas.

Välisministeerium ei soovita reisida turismikuurortidest väljapoole, sest sagenenud on  turismibusside pikaajalised kinnipidamised kohalike elanike poolt. Samuti on teedel esinenud kallaletunge ja inimrööve, mistõttu võib reisimine turismikuurortidest väljapoole osutuda äärmiselt ohtlikuks. Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi.

Ministeeriumi teatel ei ole soovitatav ringi liikuda pimedal ning öisel ajal, sest sagenenud on väike-kuriteod ning turistide vastu suunatud vägivald. Seetõttu soovitab ministeerium olla tavapärasest ettevaatlikum ka turismikuurortides. Samuti on karta, et hoogustub organiseeritud kuritegevus. Ministeerium soovitab suuremat ettevaatlikkust ka kirikute, kloostrite ja kaubanduskeskuste ümbruses. Samuti tuleks tavapärasest ettevaatlikum  olla kohtades, kus viibib palju välismaalasi.

Egiptuses on esinenud rünnakuid üksikute naisterahvaste vastu, mistõttu ilma meessoost saatjata liikumine võib olla ebaturvaline. Väljaspool rannakuurorte tuleks riietuda kohalikke tavasid arvestades.

Välisministeerium soovitab kindlasti enne reisi end ministeeriumi kodulehel, seda ka juhu, kui kasutakse reisibüroo teenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles