Leedumaa väärtused suursaadiku pilgu läbi

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu Vabariigi suursaadik Eestis Juozas Bernatonis.
Leedu Vabariigi suursaadik Eestis Juozas Bernatonis. Foto: Ants Liigus

Leedu suursaadik Eestis Juozas Bernatonis  nimetas kolm asja, mis Leedus on ja mida Eestis ei ole, ning mis võiks olla need põhjused, miks eestlased Leedumaad kaema peaksid sõitma.


Esimesena mainis ta Nidas asuvaid liikuvaid liivadüüne, mida naljalt mujalt ei leia. Seda looduslikult väga huvitavat paika on peetud üheks kaunimaks kogu Euroopas.

Teiseks erinevad Leedu linnad Eesti omadest selle poolest, et need on rajatud mitte võõrvalitsejate, vaid leedulaste endi poolt juba 15.–17. sajandil. Neis on säilinud palju arhitektuurilisi mälestusmärke – losse, kindlusi ja kirikuid.

Ja kolmandaks heidab meri Leedus kõrge veetaseme aegu siiamaani välja merevaiku, mida siis korjata saab. Ehkki seda tuleb iga aastaga üha vähem, on leedulased oma merevaigu üle väga uhked, valmistades sellest haruldasest loodusvarast turistide rõõmuks kauneid ehteid ja muid esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles