Wikitravel: eestlane istub meeleldi metsas puu all

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikitravel nimetab eestlaste lemmiktegevuseks metsas puu all istumist ja rahvusparkides matkamist. Pildil Soomaa.
Wikitravel nimetab eestlaste lemmiktegevuseks metsas puu all istumist ja rahvusparkides matkamist. Pildil Soomaa. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht
Wikipedia reisijuhi Wikitraveli artikkel Eestist nimetab siinseid asukaid eriti looduslembesteks. Eestlaste lemmiktegevusteks on maailma parimate veebilehtede sekka valitud Wikitraveli järgi metsas puu all istumine ja matkamine.

«Eestlased on erilised loodusearmastajad ja paljud tunnistavad, et neile meeldib üle kõige tühjas metsas puu all istuda või rahvuspargis matkamas käia,» tutvustab Wikitravel Eesti elanikke.

Lisaks on eestlased maailmas tuntud oma töökuse poolest ja mõnel pool räägitakse meist kui Euroopa jaapanlastest – töö, töö, töö, elu nautida ei oska.

Põnev on ka artikli osa, mis õpetab eestlaste juuresolekul ja kodudes käituma. Eestlasele külla minnes tuleb jalatsid ära võtta, kuid sokkide määrdumist karta ei tasu – põrandad on sama puhtad kui seinad. Toidulauas peaks taldriku tühjaks sööma, samas võib vabalt mõne roa maitsmisest keelduda, eestlased saavad aru, et kõigile ei pruugi iga toit meele järele olla.

Eestlastega vestluse arendamisel tuleb jälgida oma hääletooni – liiga vali hääl ei avalda kellelegi muljet. Oluline on ka teemavalik, tühjast-tähjast rääkides võivad eestlased väsida ja tujutsema hakata. Eesti inimesed on ratsionaalsed ja neid huvitavad asjalikud teemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles