Valgehobusemägi - sobiv koht lumelauaga tutvust teha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgehobusemäe suusakeskus.
Valgehobusemäe suusakeskus. Foto: Erakogu
Pealinnas vähem kui 100 kilomeetri kaugusel asub Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus, mis on sobiv koht algajatele lumelauduritele ja neile, kes lõbusalt kaloreid kulutada soovivad.

Otse Valgehobusemäe vaatetorni all on laskumisnõlv mäesuusatajatele ja lumelauduritele. Nõlv ei ole järsk ega hirmutavalt kõrge, niiet ka esimest korda lumelaua alla saanud sõitja võib päris üles ronida. Väheke pusimist saabaste, klambrite ja püsti püsimisega ning sõit võibki alata. Ruumi õppida on hobusemäel küll ja küll – ei sega sind kelgutajad, tuubitajad ega mäesuusatajad. Valdav enamik nõlval sõitjaid on just noored lumelaudurid, kes proovivad erinevaid sõiduvõtteid ja hüppeid.

Mugavust armastavale inimesele võib ehk vastukarva olla laud seljas mäest üles ronimine – tõstukit Valgehobusemäe nõlval ei ole. Kalorite põletamiseks ja külma peletamiseks on aga mäkketõus ideaalne, pärast esimest korda on juba põsed punased ja soe olla.

Suusakeskuses saab laenutada ka laudu, tund maksab 60 ja päev 200 krooni. Kes plaanib nädalavahetusel sõitma minna, peaks laua mitu päeva ette kinni panema – kui laupäeva-pühapäeva hommikul kohe laenutuse ukse taga ei ole, ei pruugi varustust enam saada.

Süüa saab osta keskuse teisel korrusel asuvast kohvikust. Menüüs on praad, seljanka, friikartulid ja saiakesed. Prae saab kätte 60 ja supikausi 30 krooniga. Sauna eest tuleb maksta 35 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles