Wris: Eesti inimene reisib ka koondamisraha eest

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Raigo Pajula
Reisibüroo Wris juhatuse liikme Aili Kägu väitel kasutavad Eesti elanikud puhkamiseks üha enam koondamisrahasid.

Kägu sõnul on eestlased harjunud üks kuni kaks korda aastas pere või sõpradega reisimas käima ning sellest hüvest ja lõõgastusest loobutakse viimasena. Nii lähevad kasutusse ka koondamisrahad. Koondamisrahade kasutamine reisimiseks on Kägu hinnangul uus levima hakanud trend.

Luksusreise koondmaisrahade eest siiski ette ei võeta – rohkem valitakse soodsama hinnaklassiga reise. Seda on näha ka talviste sihtkohtade valikust. «Kui 2007. aastal küsiti pakkumisi ka Kesk-Euroopasse, siis mullu koondus huvi juba peamiselt Skandinaavia suusakuurortidele, kuhu sõita on märksa soodsam,» rääkis Kägu.

Üha enam eelistatakse puhata ka Eestis. Lõppenud aasta viimaste kuude popimad siseturismi sihtkohad olid Wrisi andmetel Ida- ja Lääne-Virumaa, kus käidi spaades, piisonifarmis, matkaradadel, kontsertidel, teatris ja mõisates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles