Jalgsi Kreekasse suunduv abielupaar jõudis Haapsallu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu märtsis Norrast jalgsi teele läinud abielupaar loodab järgmise aasta suveks läbida 8000 kilomeetrit ja jõuda Kreekasse.
Mullu märtsis Norrast jalgsi teele läinud abielupaar loodab järgmise aasta suveks läbida 8000 kilomeetrit ja jõuda Kreekasse. Foto: www.expedition-earth.com
Mullu märtsis Norrast jalgsi teele läinud abielupaar jõudis sel nädalal Haapsallu. Tuleva aasta suveks plaanivad nad jõuda Kreeka kõige lõunapoolsemale maaninale.

Lõuna–Aafrikast pärit 31-aastasel Ruan de Flaminghil ja tema 30-aastasel Šveistist pärit naisel Tinal on selja taga 2700 ja ees veel 5300 kilomeetrit, kirjutas Lääne Elu.

Haapsalus puhkas paar kaks päeva ja asus siis taas teele, kummalgi järel pikk kelk, millel jalaste asemel kummirattad. Ruani kelgul oli varustust 80 kilo, Tinal veidi vähem. Paaril on kaasas ka hundikoeraga sarnanev 9-aastane peni Akela. Päevaga käivad nad maha ligikaudu paarkümmend kilomeetrit.

«Meie suur unistus oli rännata just sel viisil,» tunnistas Tina.

Teine eesmärk, miks Ruan ja Tina reisi ette võtta otsustasid, oli juhtida inimeste tähelepanu Charge’i sündroomiga sündinud lastele. Selle haigusega laps on nende tuttaval abielupaaril. Haigust põhjustab geenidefekt, mis võib tekitada kuulmis- ja nägemisprobleeme, arengupeetust, genitaalide väärarengut ning kahjustada südant.

Ruani ja Tina tuttavate lapse puhul võttis seisundile jälile jõudmine Šveitsi arstidel kuid ja seepärast nad sündroomist oma reisil ajakirjanikele ja tavaliste inimestele räägivadki.

Vaata pilte ja lisainfot Ruani ja Tina teekonnast veebilehelt  www.expedition-earth.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles