Türgi lennufirma tahab Tallinna tulla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkish Airlinesi piirkondlik juht Melih Yaman.
Turkish Airlinesi piirkondlik juht Melih Yaman. Foto: Mihkel Maripuu

Kevadest hakkab Turkish Airlines pakkuma tšarterlende Goadventure klientidele, edaspidi on kavas teha algust ka regulaarlendudega Tallinnast.

Praegu on Euroopas veel kaks pealinna, kuhu Turkish Airlines ei lenda – Vilnius ja Tallinn.

«Küsimus ei ole selles, kas lennata ühte või teise pealinna, mõtleme mõlema peale,» rääkis lennufirma piirkondlik juht Melih Yaman, kes käis eelmise nädala lõpus Tallinna Lennujaamaga plaane arutamas.

Riia vahet lendavad türklased neli korda nädalas, jaanuaris tõstis aga sealne lennujaam Leta kinnitusel tasusid. Tallinn ja Vilnius on seevastu uute firmade ligimeelitamiseks nõus lennujaamamakse langetama.

«Tulevikus on meid Tallinnas rohkem näha,» nentis Yaman. Täpset kuupäeva, millal siit saaks otselennuga Istanbuli lennata, ta siiski välja käia ei tahtnud. Yaman kinnitas aga, et kui katsetus tšarteritega õnnestub, on firma huvi keskenduda ennekõike liinilendudele.

Ka Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles, et läbirääkimised türklastega käivad, ja mitte esimest korda. «Väga loodame, et ühel päeval nad ka Tallinna jõuavad,» sõnas Sakkov.

Praegu on Türgi eestlaste suvine lemmiksihtkoht ning ka türklaste huvi Eestisse reisimise vastu kasvab. Kui 2006. aastal peatus siinsetes majutusasutustes 579 türgi turisti, siis 2011. aastal oli neid juba 4729. Riia ja Istanbuli vahel lendab aga aastas ligi 10 000 inimest.

Tallinna lennujaam tahab olla ümberistumiskohaks Aasiast tulevatele turistidele, Istanbul jälle neile, kes soovivad reisida Lähis-Ida, Aafrika ja Euroopa vahet. Seepärast võiksid eestlased Yamani kinnitusel tulevikus ka Aafrikasse ja araabia maadesse lennata Türgi kaudu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles