Majandusraskused sulgesid Arteki

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud lastelaagri sissesõit.
Tuntud lastelaagri sissesõit. Foto: www.artek.org

Tuntud Krimmis asuv lastelaager Artek oli sunnitud majandusraskuste tõttu oma töö peatama, seni oli laager ligi 70 aastat töötanud aastaringselt.

Krimmi poolsaare lõunaosas asuv omaaegne tuntud pioneerilaager Artek on aastaringselt töötanud alates 1930-ndatest aastatest ning ei katkestanud tööd ka Teise maailmasõja ajal, kirjutab RIA Novosti. Selle aasta alguses lõpetas laager majandusraskuste tõttu töö.


Järgmisel nädalal hakkab tekkinud olukorda arutama Ukraina ülemraada rahanduskomitee, püüdes leida laagri töö taastamiseks eelarvest raha.

«Ma arvan, et rahanduskomitee mitte ainult saa seda [leida raha Arteki jaoks - toim], vaid ka peab seda tegema,» ütles ülemraada saadik Kirill Kulikov.

Tema kinnitusel on Arteki rahaprobleemide lahendamiseks vaja võtta vastu seadus, mis annaks keskusele õiguse ise oma vara käsutada, aga riigieelarvesse ilmuks eraldi rida Arteki jaoks.

Praegu Artek ei tööta ja paljud aastavahetuse vahetuse kasvatajad pole siiani palka saanud. Väidetavalt on laagril viimasel kolmel kuul olnud raskusi palkade väljamaksmisel. Eelmise nädala alguses lülitati laagrist maksmata arvete tõttu välja elekter. Laagri direktor Boris Novožilov teatas jaanuari keskel, et see aasta võib laagri jaoks jääda viimaseks.  

Viimasel kolmel aastal ei ole Ukraina eraldanud oma eelarvest raha laagri arendamiseks, selle aasta eelarves pole aga raha ka keskuse aastaringseks töötamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles