Äsjaabiellunud ihkavad pulmareisile liivaranda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Koot ja Eva Jamnes-Koot koos pisipoeg Carliga pulmareisil Itaalias.
Alar Koot ja Eva Jamnes-Koot koos pisipoeg Carliga pulmareisil Itaalias. Foto: Erakogu

«Tundub, et kui muidu ühiskonnas pole abiellumine ja pulmade pidamine nii populaarne, siis need, kes seda teevad, teevad ikka korralikult,» sõnas Estraveli turundusdirektor Mari-Liis Rüütsalu. «Nii välismaal abiellujate kui ka mesinädalate veetjate arv on iga aastaga aina kasvus olnud.»


Alar Koot ja tema kaasa Eva Jamnes-Koot läksid pulmareisile pulmadele järgneva päeva õhtul. Sihtkohaks Korsika ja Sardiinia saared.

«Lihtsalt tundus huvitav – me polnud seal käinud ja kuna laps oli kaasas, võtsime Tallinnast otselennu Itaaliasse, et ei oleks ümberistumisi,» selgitas mees valikut. «Ega konkreetselt ei läinud valima, et see oleks pulmareis. Pigem kaks asja korraga – puhkus pluss pulmareis. Aga kuupäeva panime ikka nii, et kohe pärast pulmi. Et oleks õige tunne ja aega omavahel olla rohkem!»

Koot nendib, et õige pulmareis oleks kahekesi, kuid kuna poeg oli alles viie ja poole kuune, oli loogiline otsus temagi kaasa võtta. Vanemate õnneks on Carl rahulik laps, autosõidu ajal muudkui magas.

«Lennujaamast võtsime rendiauto ja kokkuvõttes sõitsime üle 2000 kilomeetri,» rääkis Koot.
Noorpaar otsustas reisi planeerida ise. «Ma soovitan omal käel minna neil, kes ei karda reisida omapäi – kui tahad mingil määral vastutuse ära veeretada, siis muidugi võtta reisibüroo appi.

Või teine võimalus – paned reisi ise kokku, kui oled nõus kümme protsenti rohkem maksma, ja saadad sellesama kava reisibüroole,» arvas Koot.

Suund lõunasse

Iga aastaga nõutakse pulmareise üha rohkem. Estraveli pulmareiside edetabel on järgmine: Kariibid, Seišellid, Mauri­tius, Tai ja Itaalia. Go Adventure reisikonsultandi Karin Paltsi sõnul sõidavad noorpaarid talviti Egiptusesse ja suvel abiellujad võtavad suuna Türgi poole.

Estraveli korraldatud mesinädalatest üks erilisemaid kestis pool aastat ning reis viis noorpaari ümber maailma.

«Kui on kaugem reis plaanis, siis naljalt alla kahe nädala keegi ei sõida. Kui valitakse veel ka registreerimine sihtkohas, läheb juba selle ettevalmistamisele ja tseremooniale endale mitu päeva ning seejärel saab hakata nautima reisi ennast,» rääkis Rüütsalu. «Kui sihtkoht lähemal, siis saab ka lühema ajaga hakkama.»

Eelarveid on erinevaid. Go Adventure pulmareiside keskmine maksumus kahele inimesele jääb Paltsi sõnul 1500 euro ligidale.

«Kui aga räägime juba tõelisest pulmareisist, siis kaugemate sihtkohtade puhul tuleks arvestada vähemalt 5000 euroga,» rääkis turundusdirektor.

Üldjuhul soovitab reisibüroo klientidel võimalusel abielu registreerida Eestis ja siis sõita pulmareisile. Nii hoitakse kokku bürokraatiale kuluvat närvikulu ja kahtlemata ka aega.

Paberitöö kodumaal

Enamasti valitakse Rüütsalu sõnul mesinädalateks koht, mis ei ole päris massturismisihtkoht. Kindlasti peavad olema kaunid liivarannad, soe päike ja kvaliteetne majutus ja plusspunkte lisavad korralikud söögielamused ja privaatsus.

«Ega pulmareis tavalisest puhkusereisist nii palju ei erinegi. Nii nagu igal reisil, on ka pulmareisil vaja lennupiletit, korralikku majutust, kindlasti reisikindlustust, võimalusel transfeere ja vajadusel viisa,» selgitas Rüütsalu.

«Kui soovitakse abielu registreerida välismaal, siis on palju kohustuslikke elemente  – tseremooniapakett sihtkohas, mis pannakse kokku vastavalt noorpaari soovidele,» lisas ta.

Üldjuhul kuulub hinna sisse tseremoonia kaunistatud toimumispaik, ilmalik laulatus ja pulmakorraldaja teenused. Juurde saab tellida spetsiaalse õhtusöögi, pulmatordi, fotograafi, spetsiaalse fotoalbumi jne. Kodumaal tuleb enne registreerimist välismaal läbida tükk tõsist paberitööd.

Meelespea

Arvesta pulmareisi planeerimisel

Eelarve

Väga hea oleks, kui see oleks enne reisibüroosse suundumist enam-vähem paigas. See teeb reisikonsultandi elu kergemaks ja hoiab teie aega kokku.

Dokumendid

Kindlasti tuleks selgeks teha, milliseid dokumente on sihtkohariigis abiellumiseks vaja. Kui olete otsustanud, et soovite välisriigis korraldada vaid tseremoonia ja abielu registreerida juba Eestis, siis on asjaajamine kindlasti palju kergem.

Ootused

Mõelge välja, kas soovite luksuslikku paketti või ehk hoopis midagi lihtsamat.
See teeb hõlpsamaks sobiliku hotelli leidmise.

Tseremoonia

Tseremooniapakette on erinevaid, üks luksuslikum kui teine. Tasuks mõelda, kas pulmatort, šampus, lillekimp, fotoalbum või hoopis kitarrimängija on need teenused, mida tseremooniale lisada sooviksite.

Allikas: Estravel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles