Enne reisi tühistamist turvakaalutlustel tuleks uurida erinevaid alternatiive

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet soovitas Egiptusesse reisida soovijatel enne reisi tühistamist kindlasti konsulteerida reisikorraldajaga ning uurida erinevaid reisile mineku võimaluste alternatiive.


«Kui tarbija soovib antud olukorras reisi üles öelda, siis tuginedes võlaõigusseadusele on reisiettevõttel õigus kinni pidada teatud osa tarbija poolt tasutud reisitasust juba tehtud kulutuste eest nt reisi komplekteerimine, hotelli broneerimine jm,» selgitas ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakond juhataja Hanna Turetski.

«Vähetõenäoline on, et tarbija saab tagasi kogu tema poolt tasutud reisiraha. Küllaga peab reisikorraldaja suutma tõendada, et ta on sellised kulutused juba teinud,» lisas ta.

Enne reisi tühistamist on oluline antud olukorras konsulteerida reisikorraldajaga, kes teab oma vastutust ja kellel on olemas sihtkohas reisisaatjad, kes oskavad kõige paremini olukorda hinnata.

«Enne kui reis üles öelda tasub uurida erinevaid alternatiive sh võimalust asendada sihtkohta mõne muu sihtkohaga või muuta reisikuupäevasid,» selgitas Turetski.

Eile õhtul peeti Egiptuses kinni 19 Eesti kodanikuga turismibuss, mis oli teel Luxorist Hurghadasse. Eesti kodanikega turismibuss oli üks viiest turismibussist kolonnis, mis kohalike elanike poolt nende olmeliste nõudmiste tõttu mitmeks tunniks kinni peeti. Busside peatajate nõudmised olid suunatud kohalikele võimudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles