Novatours: pantvangivõtjate eesmärk oli äratada kohalike võimude tähelepanu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptlase eluase kunagises Alam-Egiptuse pealinnas Memphises.
Egiptlase eluase kunagises Alam-Egiptuse pealinnas Memphises. Foto: Teet Roosaar/Pärnu Postimees

Novatoursi tegevjuhi ja juhatuse liikme Andree Uustali sõnul oli kohalike elanike eesmärgiks äratada võimude tähelepanu majapidamisgaasi puudumise ja viimase ülikõrgete hindade vastu.

Novatoursi teatest selgub, et kokku ootas tee blokeerimise tulemusel hotellidesse naasmist viis bussi, millest üks oli Novatoursi buss.

«Kokku oli Novatoursi bussis 19 eestlast ja 4 lätlast, lisaks bussijuhile ka Egiptuse partnerfirma giid ning meie eestikeelne esindaja,» andis Novatours teada. Viimased olid pidevalt ka ühenduses meie Eesti kolleegide ja välisministeeriumiga.

Turvalisuse kaalutlusel püsisid kõik turistid bussis. Kogu intsident kulges rahulikult. Kohal oli turismipolitsei ja Luxori kõrge linnaametnik, kes kohalike elanikega läbirääkimisi pidas. Kogu kahetsusväärne vahejuhtum kestis kella 16.45st  23.30ni. Esimeste seas sai teed Hurghadasse jätkata Novatoursi buss. Viimased meie turistid jõudis Hurghada hotellidesse kell 4 öösel.

Tänaseks on Novatours tühistanud kõik Luxori ekskursioonid. 4 nädalat tagasi peatas reisifirma ka Kairo eksursioonid turvalisuse kaalutlustel.

«Tekkinud olukord on kahetsusväärne ja järjekordne löök kindlasti Egiptuse turismitööstusele. Analüüsime kindlasti täiendavalt oma Egiptuse partneritega tekkinud olukorda. Novatours ja Egiptuse partnerfirma vabandavad klientide eest meist olenemata põhjustel tingitud ebameeldivuste pärast. Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist ning jälgime Eesti Välisministeeriumi soovitusi ja korraldusi,» selgitas Uustal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles