Ministeerium soovitab Egiptuses vältida linnadevahelisi reise

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium soovitab Egiptuses olevatel turistidel vältida linnadevahelisi reise.
Välisministeerium soovitab Egiptuses olevatel turistidel vältida linnadevahelisi reise. Foto: SCANPIX

Välisministeerium muutis eile õhtul Egiptuses kinni peetud turistide juhtumi valguses riiki reisimise hoiatust, milles soovitatakse Egiptust külastades mitte ette võtta linnadevahelisi reise.


Egiptuses tuleks ohutuse eesmärgil vältida kõiki meeleavaldusi ja rahvakogunemisi. Kui asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, tuleks püsida oma hotellis või peatuspaigas.

Võimalusel tuleks vältida reisimist turismikuurortitest väljapoole. Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi.

«Säilitage suurem ettevaatlikkus ka kirikute, kloostrite ja kaubanduskeskuste ümbruses. Samuti tuleks tavapärasest ettevaatlikum olla kohtades, kus viibib palju välismaalasi,» hoiatab ministeerium.

Riigis on esinenud rünnakuid üksikute naisterahvaste vastu, mistõttu ilma meessoost saatjata liikumine võib olla ebaturvaline. Väljaspool rannakuurorte on soovitav riietuda kohalikke tavasid arvestades.

Kohalikud julgeolekuvõimud pööravad suurt tähelepanu turistide ohutuse tagamisele ning kui plaanite reisida väljapoole turismikuurorte, tuleb olla valmis täiendavateks julgeolekukontrollideks ja kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti.

Samuti tuleks eelnevalt üle täpsustada, kas planeeritud piirkonna külastamine on piisavalt turvaline. Kui plaanite külastada alasid, mis jäävad eemale põhimaanteedest või paiknevad Egiptuse piirialadel, on vajalik eelnevalt hankida kirjalik luba siseministeeriumi reisilubade osakonnast Kairost.

Ministeerium soovitab vältida Põhja-Siinaid ja Iisraeliga piirnevaid alasid seoses seal pingestunud olukorraga. Täiendavat infot saab Eesti saatkonnast Egiptuses.

Egiptuses on sagenenud väike-kuriteod (mootorrattalt käekoti vargused, autodesse sissemurdmised, ärandamised, hotellides rahavargused jms). Samuti on karta, et hoogustub organiseeritud kuritegevus.

Eile õhtul peeti Egiptuses kinni 19 Eesti kodanikuga turismibuss, mis oli teel Luxorist Hurghadasse. Eesti kodanikega turismibuss oli üks viiest turismibussist kolonnis, mis kohalike elanike poolt nende olmeliste nõudmiste tõttu mitmeks tunniks kinni peeti.

Välisministeeriumi esindajad olid pidevalt ühenduses bussis viibinud Eesti kodanikega. Asja lahendamisega tegeles kohalik politsei ja teised ametivõimud. Enne südaööd pääses buss taas liikuma ning kell neli hommikul jõudsid 19 Eesti kodanikku Hurghadasse.

Hurghadasse läheb konsul Eesti saatkonnast Kairos, et täpsustada eile õhtul toimunu kõiki asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles