Tarbijakaitseamet ootab reisifirmadelt müügiaruannet

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tarbijakaitseamet tuletab reisifirmadele meelde, et 20. jaanuar on viimane päev esitamaks aruannet pakettreiside läinud aasta viimase kvartali müügitulemuste ning 2012. aasta prognooside kohta.


Aruande esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele. See tuleb esitada isegi nendel firmadel, kelle müügitulemused olid eelmisel kvartalil nullis – sel juhul tuleb seda ka aruandel näidata.

Lisaks tuleb aruandega koos esitada 2012. aasta müügitulemuste prognoos. Aruande vorm on olemas tarbijakaitseameti veebilehel ettevõtjatele suunatud rubriigis juhendite ja juhiste all.

Esitatud andmete põhjal saab tarbijakaitseamet kontrollida, kas reisifirmade tagatissummad on piisavalt suured.

Aruande õigeks ajaks esitamata jätnud reisifirmad lisab tarbijakaitseamet oma musta nimekirja, mis avaldatakse ka ameti veebilehel. Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles