Ungaris jõustus siseruumides suitsetamise keeld

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina enam riike keelab suitsetamise avalikes kohtades.
Aina enam riike keelab suitsetamise avalikes kohtades. Foto: Panther Media/Scanpix

Alates 1. jaanuarist jõustus Ungaris seadus, mis keelab avalikes siseruumides suitsetamise.

Suitsetada ei tohi ühiskondlikus transpordis ja selle peatustes, kontorites, trepikodades, maja sisehoovides, laste mänguväljakute, koolide, lasteaedade ja tervishoiuasutuste läheduses, kirjutab travle.ru. Hotellides ja restoranides tohib suitsetada vaid spetsiaalselt selleks ette nähtud kohtades, kuhu toitu ega jooke kaasa võtta ei tohi. Keelust üleastujaid võib karistada 20 000 kuni 50 000 forinti  (75 kuni 190 eurot) suuruse trahviga. Selle aasta esimesed kolm kuud on nö üleminekuaeg, mil trahve ei tehta. Trahve hakatakse välja kirjutama alates 1. aprillist.

Ungari majutusasutuste liidu juhi Tamás Háberi sõnul oleks seadus olla veelgi karmim, kirjutab xpatloop.com/news.

«Algse variandiga oli kavas keelata suitsetamine kõikjal restoranis, nüüdne kord lubab suitsetada välisöögikohtades ja restoranide ees,» sõnas Háber. Majutusasutuste liidu hinnangul väheneb suitsetamisekeelu tõttu restoranide käive neljandiku võrra. Háberi usub, et suuremad restoranid jäävad ellu, kuid väiksemad peavad ukse sulgema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles