Uus süsteem aitab Eesti-sisest bussisõitu planeerida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Rakvere bussijaamas.
Reisijad Rakvere bussijaamas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Selle aasta esimeses pooles peaks valmima üle-eestiline reisiplaneerimissüsteem, mis aitab inimesel leida sobivama viisi ühistranspordi abil ühest kohast teise reisimiseks.

Ühistranspordi paremaks korraldamiseks töötab autoregistrikeskus praegu välja infosüsteemi ÜTRIS, mis on mitmefunktsionaalne infosüsteem, pakkudes teenust korraldajale, vedajale ning reisijale, teatas keskus oma pressiteates.

Reisiplaneerimise infosüsteem on ÜTRISe edasiarendus ning interneti kaudu kättesaadav avalik teenus, mille kaudu on võimalik igal inimesel koostada sobiv sõiduplaan punktist A punkti B.

Reisiplaneerimise infosüsteem valmib selle aasta esimeses pooles, piletimüügi- ja reaalaja infosüsteemi rakendumine on planeeritud hilisemaks.

Piletimüügi infosüsteemi vahendusel saavad inimesed osta sõidupileteid elektrooniliste kanalite kaudu. Ühistranspordi korraldajale annab piletimüügi infosüsteem ühe kanalina infot piletimüügi ja inimeste liikumisvajaduste kohta.

Reaalaja infosüsteemi eesmärk on jälgida süsteemiga liidetud busside tegelikku liikumist ajas.

Tarbijale suunatud lahendusena võimaldab reaalaja infosüsteem paigaldada linnade suurematesse peatustesse infotablood busside graafikujärgse liikumise kajastamiseks.

Ühistranspordi korraldajal tekib võimalus omada ÜTRISe abil jooksvat ülevaadet piletimüügi hetkeseisust ja läbitud liinikilomeetritest, mis aitab tõhusamalt kontrollida ühistranspordi riikliku toetuse kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles