Veneetsia aktivist: linna ei tohi massiturismi nimel tappa

Copy
Eelmisel nädalal tabasid Veneetsiat viimase 50 aasta tõsiseimad üleujutused, mille kahjud võivad ulatuda kuni miljardi euroni. Püha Markuse väljakult kuiva jalaga üle saamiseks tuli veel sellelgi nädalal kasutada spetsiaalseid kõrgendusi.
Eelmisel nädalal tabasid Veneetsiat viimase 50 aasta tõsiseimad üleujutused, mille kahjud võivad ulatuda kuni miljardi euroni. Püha Markuse väljakult kuiva jalaga üle saamiseks tuli veel sellelgi nädalal kasutada spetsiaalseid kõrgendusi. Foto: Andres Haabu

Veneetslased ei taha üksnes üleujutustest tingitud majanduskahjude korvamist, vaid kindlust, et kõrgvesi ei jäta tulevikus linna vee alla, rääkis Postimehele Veneetsia aktivist Jane Da Mosto. Selleks aga tuleb võidelda korruptsiooniga, mis ei lase valmida üleujutusi tõkestaval taristuprojektil, aga ka kliimamuutuste ja massiturismiga.

Da Mosto asutatud mittetulundusühing We are here Venice (Me oleme siin, Veneetsia – toim) toetab kanalite linna lahkulöömist mandril asuvatest tööstuslinnadest ning püüab tagada, et Veneetsia ei muutuks üksnes turistidele suunatud vabaõhumuuseumiks, vaid oleks ühel päeval taas meeldiv elupaik kohalikele.

Mida vajab Veneetsia paremaks tulevikuks?

Tugevat kohalikku elanikkonda, rohkem püsielanikke, kes teevad Veneetsiast selle linna, mida me nii väga armastame ja mida linnakülalised nautida saaksid. Kui Veneetsia on lihtsalt tühjaks jäänud teemapark, ei ole see enam tõeline Veneetsia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles