Eesti suurettevõtja: me pole nagu Bill Gates, kes saab pool varandusest laiali jagada (1)

Copy
Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht seisab Filtri tee ääres Avala kvartalis, kuhu tuleb hiiglaslik lätlaste ehituspood Depo, aga ka Tallinna suurim päikesepark.
Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht seisab Filtri tee ääres Avala kvartalis, kuhu tuleb hiiglaslik lätlaste ehituspood Depo, aga ka Tallinna suurim päikesepark. Foto: Sander Ilvest

Eesti üks jõukamaid inimesi, puidu-, ehitus- ja kinnisvarakontserni Kaamos Grupp omanik Kaido Jõeleht rääkis intervjuus Kuku raadio saatele «Majandusruum» ja Postimehele, kuidas ta tõmbas Venemaa oligarhiga liisku, mis juhtub noortega, kes pole labidat ega kirvest käes hoidnud, ning missugustesse idufirmadesse ta investeerib.

Teil on kuus last. Kui tähtis on teile see, et järeltulev põlvkond oleks teie äridega seotud või, veel enam, need tulevikus üle võtaks?

Osa vara olen nagunii juba lastele pärandanud, tuues nad Kaamose omanikeringi. Samas on meil peres reegel, et kui soont ikka ei ole, siis ei pea nui neljaks firmas töötama või seda juhtima.

Kaks tütart on siiski firma igapäevase käekäiguga seotud, üks on jurist ja teine ühildab kontserni sees süsteeme ja protsesse. Üks tütardest on aga arst, tema ei hakka ju firmat juhtima.

Minu põhimõte on ka see, et ükski pereliige ei tohi tänu minule tööd saada. Nad peavad olema firmale kasulikud ja kompetentsed. Mina ei sekku, tegevjuht otsustab ise, keda ta vabale töökohale soovib.

 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles