Europoli juht: Euroopas tegutseb üle 5000 kuritegeliku grupi

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Andmete hulk on tänapäeval nii suur, et käsitsi pole võimalik olulisust omavat infot leida, tõdes Europoli juht Catherine De Bolle Sisekaitseakadeemias esinedes. 
Andmete hulk on tänapäeval nii suur, et käsitsi pole võimalik olulisust omavat infot leida, tõdes Europoli juht Catherine De Bolle Sisekaitseakadeemias esinedes. Foto: Sander Ilvest

Ühiskondade digitaliseerimine võimaldab neid ka rünnata, seades ohtu senise elukorralduse, kuid selliseid ohte saab tõrjuda innovaatiliste lahendustega, ütleb Euroopa Politseiameti (Europol) juht Catherine De Bolle.

Europoli juhina teist korda Eestit külastanud de Bolle, kes valiti peadirektoriks Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal ning allkirjastas töölepingu 2018. aasta kevadel samuti Eestis, pidas 5. novembril ettekande Sisekaitseakadeemia konverentsil «Piiri peal».

Olete esimene naine Europoli peadirektori ametis. Kas töö on seetõttu keerulisem või on mitmeid väljakutseid hoopis kergem ületada?

Ma ei tea, mul pole kunagi olnud sellist kogemust mehena (naerab). Olen olnud mitmetel ametikohtadel esimene naine ega ole kunagi tundnud vahet suhtumises. Kui sa suudad otsustada, kuulata, tunned ära organisatsiooni ees seisvad mured ja püüad neile lahendusi leida, siis oled hea juht. Inimeste kuulamine ning Euroopa Liidus ja maailmas toimuva mõistmine on juhile äärmiselt tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles