Valmistume nädalavahetuseks: üle Eesti ootavad tantsud, laadad ja džässipidu

Naine
Copy
Battle of Est
Battle of Est Foto: Visit Estonia

Enne, kui tuleval nädalal sukelduda Eesti ühe suursündmuse, PÖFFi programmi, tasub külastada nii mõndagi väiksemat haruldasemat kultuuriüritust ning osa võtta kahest uhkest laadast.

Kultuuriga kostitab seekord Tartu. Laupäeval toimub seal tänavatantsu festival Battle of EST. Kui Simple Session on Euroopa suurim ekstreemspordivõistlus, siis tänavatantsude lahingu festival vanim ja kõige aukartustäratavama võistlejate nimistuga tänavatantsu võistlus Põhja-Euroopas. Pealtvaatajad saavad imetleda breiktantsu kaelamurdvaid trikke ning nautida ka teiste tantsustiilide esituste tehnilist meisterlikkust ja musikaalsust.

Juba neljapäeval hakkab ning laupäevani kestab samuti Tartus rahvusvaheline festival IdeeJazz, mis pakub heakõlalist ja kaasahaaravat muusikat. Toimub ka lisaprogramm, mis pühendub lastele, noortele ja muusika puutepunktidele teiste valdkondadega.

Mardipäeva tuletab meelde samuti juba neljapäeval alustav Mardilaat Tallinnas. Pakutakse Eesti parimat käsitööd, toimuvad õpitoad nii käsitöö harrastajatele kui ka gurmaanidele, samuti lastele. Ootavad raamatuesitlused, rahvuslik muusika ning palju häid eestimaiseid roogi. Üks paremaid kohti, kust leida oma garderoobi stiilsemaid ja parimaid «aeglase moe» riideesemeid ning osta aegsasti ära väärt jõulukingid.

Eesti selle aasta toidupiirkonnaks valitud Võrumaa peab laupäeval Uma Meki laata. Kaasa osta ja kohapeal maitsta saab sööke, mida mujalt ei saa, sest Uma Mekk tähendabki kohapeal kasvatatud toorainest kohalikul moel valmistatud head toitu. Müüakse ka väärt käsitööd, pakutakse tegevusi lastele ning saab osaleda parimate toodete auhindamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles