Aeg ei esita Perlingu kandidatuuri uueks ametiajaks (16)

Copy
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Tairo Lutter

Justiitsminister Raivo Aeg otsustas koalitsioonipartnerite survel loobuda Lavly Perlingu esitamisest peaprokuröri kohale uueks ametiajaks, küll aga võib Perling jätkata kohusetäitjana, kuni sobiv kandidaat esitatakse. Justiitsministriga kohtunud Perling võttis järelemõtlemisaja.

«Justiitsminister ütles mulle, et minu kandidatuuriga ta valitsusse ei lähe, ma võtsin nädalavahetuse järelemõtlemiseks, kas olen valmis kohusetäitjana jätkama,» ütles Perling ERRile ja lisas, et «ma sain aru, et selle otsuse tingis ühe koalitsioonipartneri vastuseis».

Justiitsminister Raivo Aeg ütles, et tuleb hakata tegelema uue kandidaadi leidmisega. «Täna mul teist kandidaati pole, ma pole kellegagi rääkinud, lootsin kuni tänase päevani, et kokkulepe ühel või teisel moel võiks sündida,» ütles Aeg. 

Lavly Perlingu ametiaeg lõppeb 31. oktoobril. Postimees kirjutas esmaspäevases lehes, et probleem Perlingu jätkamisega on valitsuses olnud juba valimistest alates, ent jõuab sel nädalal kriitilisse punkti. Kui kolmikliit tema ametis jätkamises või väljavahetamises konsensusele ei jõua ega lähe teised kaks ka EKRE tahte vastu, jääb Eesti peaprokurörita.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles