Valitsus sai kaotatud toetajad tagasi (44)

Ege Tamm
, reporter
Copy

Valitsuserakonnad on politseijuht Elmar Vaheriga seotud skandaalist taastunud ning toetajad tee nende juurde tagasi leidnud, selgus Postimehe tellitud ja Kantar Emori tehtud uuringust. Erakondade reitingutabelit juhib endiselt konkurentsitult Reformierakond, kuid sel kuul on osa oravate toetajatest kaduma läinud.

«Augusti keskpaiga pinged mõjusid vaid lühikest aega,» kinnitas Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog. Ta viitas, et augustis uutesse kõrgustesse tõusnud opositsiooniparteide toetus tuli tõenäoliselt juhuslike toetajate arvelt, kes pettusid korraks ja võõrandusid oma algsest valikust. Torm on aga raugenud.

Eelmisest küsitlusest saadik ei ole valitsuserakonnad skandaalide keerisesse sattunud. Poliitika on kulgenud pigem rahulikus rütmis, sest kuivõrd riigieelarve läbirääkimised alles käivad, ei ole valitsus veel ka mõjukaid otsuseid vastu võtnud. Ka riigikogu alles alustas tööd. Võib öelda, et peaminister Jüri Ratase umbusaldushääletus augusti lõpus, mis läbi kukkus, ei avaldanud toetusarvudele tohutut mõju.

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles