Alumine manner eestlasi ei hellita: mängu tuleb panna kogu oma tahtejõud (1)

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Maria (fotol parempoolne) on tänaseks Austraalias olnud 3,5 aastat ja töökohti on selle aja jooksul tal olnud 13.
Maria (fotol parempoolne) on tänaseks Austraalias olnud 3,5 aastat ja töökohti on selle aja jooksul tal olnud 13. Foto: Erakogu

Austraalia oma eksootilise looduse ja keskmisest kõrgema töötasuga on juba aastaid ahvatlenud noori seljakotirändureid üle maailma. Igal aastal sõidab Working Holiday viisa abil Austraaliasse õnne otsima ligikaudu 1500 eestlast. Mujalt maailmast suundub alumisele mandrile aastas umbes 150 000 noort seljakotirändurit. Vaatame üle, miks Austraalia nii ahvatlev on ja millega seal töötades rinda tuleb pista.

Austraaliasse.ee veebileht selgitab, et kuna alumine manner on suurtest majanduslangustest puutumata, nimetavad majandusteadlased riiki lausa tänapäeva El Doradoks ehk müütiliseks kullamaaks. Austraalia statistikaameti andmetel oli Austraalias täistööaja töötasu 2018. aasta teises kvartalis aasta kohta keskmiselt 82 436 Austraalia dollarit ehk umbes 52 705,92 eurot, mis teeks keskmiseks kuupalgaks 4392 eurot. Lisades juurde ületunnid ja igasugused boonused, on keskmine Austraalias teenitud aastatulu 85 982 Austraalia dollarit ehk 52 946 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles