Ekstreemsed suusakohad: kuurort keset kõrbe ja laviiniohtlik mäesein

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Rüütsalu
Mari-Liis Rüütsalu Foto: Marina Puškar

Reisifirma Estravel turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu tõi välja kolm huvitavat suurareisi sihtkohta, mis on mõeldud neile, kes otsivad ekstreemseid elamusi.


Dubai

Araabia Ühendemiraadid on koht, kus raha iial otsa ei saa. Nii leiutatakse seal ka eriskummalisi viise, kuidas seda kulutada – näiteks ehitati keset kõrbe sisesuusakuurort.

Suusamägi on ühenduses hiigelsuure kaubamajaga The Dubai Mall, seega saab otse poest suusariietes lumme astuda. Kuurort on asjale just õige nimi, sest keskuses on tegelikult lausa kolm mäge, uisuväljak, külm õhk ja lumesadu.

Kanada

Delirium Drive asub Sunshine Village’is Kanadas ning põhimõtteliselt on tegemist seinaga, mida mõned suusahullud ka mäena kasutavad. See mägi on nii ohtlik, et igat suusahunti sinna ei lastagi.

Üles pääseb ainult spetsiaalsest väravast, kus igale sisenejale pannakse külge raadiosaatja, et päästjad laviini korral ta pärast üles leiaks. Ettevaatlikumad saavad osaleda Delirium Sunday suusakoolis, kus õpetatakse kõiki selle laskumisega seotud detaile ja antakse näpunäiteid, kuidas on kõige ohutum alla tulla.

India

India põhjaosas asub muu hulgas ka suusakuurort Gulmarg. Kuurort ise reklaamib ennast paigana, kuhu tulevad kokku need, kes ei löö millegi ees risti ette. Kõige popim sealne meelelahutusviis on heli-ski: soovija viiakse helikopteriga mäe otsa ja allatulek on vabakava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles