Kolm kõige ilusamat teed mootorrattaga sõitmiseks

Elu24
Copy
Urvaste poole looklev tee on üks ilusamaid.
Urvaste poole looklev tee on üks ilusamaid. Foto: Mart Mikk

Kolm marsruuti Eestis, mida iga mootorrattur peaks kindlasti läbi sõitma. Soovitab Mart Mikk - kogenud motomatkaja ja raamatu «Minu moto» autor.

Kui ehk mõni nelja- või kolmerealine magistraal välja arvata, on tegelikult kõik Eesti maanteed oma meeleolult ja kvaliteedilt vägagi konkurentsivõimelised ükskõik milliste tuntud mootorrattateedega Euroopas. Üheainsa paljukiidetud lühikese teelõiguni jõudmise nimel ei tasu tervet päeva igavat sõitu kannatada, sest nii läheb raisku hulk väärtuslikku aega ning silmaringi asemel laieneb hoopis tagumik. Selle asemel soovitan planeerida terviklikke ringe.

Põhjarannik

Rännak algab Kaberneeme sadamast ja kulgeb mööda väikeseid käänulisi asfaltteid läbi Salmistu, Leesi, Viinistu, Vihasoo, Palmse, Koljaku, Võsu, Pedassaare, Altja, Vihula, Karepa, Toolse ja Kunda kuni Viru-Nigulani. Selle tee äärde jääb suur hulk looduslikke, ajaloolisi ja arhitektuurilisi elamusi alates legendaarsest Võsu kuurordist, kaunitest mõisahoonetest Palmses ja Vihulas kuni lummava Altja kalurikülani koos koprarajaga Oandul.

Tühise kruusalõigu läbimisel pääseb külastama täiesti kordumatuid paiku: mandri-Eesti põhjapoolseim tipp, kohalik «Nordkapp». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles