Restoran, kus serveeritakse pullipõsepraadi

, erilehe toimetaja
Copy
Foto: LIAA

Kuldiga väikelinna uhkus on kahtlemata Venta jõel sumiseva joa ääres asuv Bangert´si restoran, mis tänu peakokk Aigars Silisile saavutas parimate restoranide edetabelis 26. koha.

Foto: Bangerts

Bangert´si omanikud lähtusid restorani luues isekusest – neile meeldis külalisi vastu võtta. Restorani saab ju kokku kutsuda palju sõpru.

Muidugi teadsid nad sedagi, et restorani tähtsaim persoon on tegelikult peakokk. Tuleb ette, et menüü ei muutu mõnes Kuldiga toitlustuspaigas aastakümneid. Bangert´s suutis aga linlasi üllatada, eriti kui need kodus olid harjunud eelistama kotlette, karbonaadi ja keedukartuleid. Küll ehmatas restoran kliente üllatavalt maitsvate roogadega punapeedist, küll rabas püramiidina kujundatud köögiviljasalatiga.

Meisterkokk Aigars Silis
Meisterkokk Aigars Silis Foto: Bangerts

Aigars töötab Bangert´sis juba viis aastat. Kohalik rahvas aina imetleb teda: kuidas noor mees nii palju jõuab. Suvel, kui turiste Kuldigas palju, on mees tööl 24 tundi ja 7 päeva nädalas, tuues selle ohvriks isegi isikliku elu. Ta on heas mõttes oma töö fanaatik, kes aeg-ajalt mõtleb välja uusi roogi ja isegi tehnoloogiaid.

«Näiteks svammikook, mis meenutab matšalkat ja mida ma valmistan mikrolaineahjus,» pakub Aigars. «Valmistan biskviidi, mille lasen läbi sifoonimasina mikrouuni ning moodustubki õhuline kook, mis pealevajutamisel võtab endise vormi tagasi.»

Või praad, mille Aigars ise välja mõtles – 24 tundi 84-kraadises tsirkuleerivas vees soola ja pipraga maitsestatud hautatud pullipõsed. «Olulisim on soetada õigesti kasvatatud lihapullide põsed. Neid tuuakse mulle lähedalasuvast farmist,» rõhutab Aigars. «Kastme valmistamiseks keedan puljongi enne tomatipastas praetud jaanalinnuluudest – neidki keedetakse 24 tundi. Lisandiks pakun bataati, tavalist kartulit ja karamelliseeritud pastinaaki.»

Pullipõsepraad, mis viib lausa keele alla.
Pullipõsepraad, mis viib lausa keele alla. Foto: Bangerts

Vaatame kohe menüüst, kui palju põsepraad maksab. 9 eurot ja 20 senti – miks mitte proovida. Bangert´sis on teisedki road restorani kohta väga soodsad.

Muide, päris restorani lähedal algab täiesti uus matkarada, kus saab hõlpsasti lisanduvate liigsete kilode vastu võidelda.

Vt lähemalt bangerts.lv!

Inspiratsiooni ja lisaideid mida Lätis veel näha ja teha  leia Latvia.Travel kodulehelt ja jälgi Instagramis @EnjoyLatvia.

Foto: LIAA
Copy
Tagasi üles