Matkavarustus tsikli küljes. Nõu annab kogenud motomatkaja

Elu24
Copy
Mart Mikk ja tema Triumph Tiger 1200 täies matkavarustuses.
Mart Mikk ja tema Triumph Tiger 1200 täies matkavarustuses. Foto: Mart Mikk

Pikad reisid on motoelu õied ja sobiv varustus reisi õnnestumiseks uskumatult oluline. Millest alustada, et rattast saaks matkaratas?

Kui kõikvõimalikud teed kodust 200 kilomeetri raadiuses on mootorratta seljas juba mitmeid kordi avastatud, süveneb aegamööda soov kusagile kaugemale sõita. Pikad päevad sadulas koos ettearvamatute ilmaoludega esitavad sõidukile mõnevõrra teistsugused nõudmised.

See ei tähenda sugugi, et peaks kohemaid tormama uut tsiklit või meeletut kogust lisavarustust ostma. Esiteks sobivad pikkade distantside sõitmiseks peaaegu kõik mootorrattatüübid. Peamine on, et sõitja ise tunnetab oma ratast täiuslikult ning kõik hädavajalik on käepärast, sest tegelikult ei sõltu kaasavõetava pagasi hulk sõidupäevade arvust.

Et matkaratta külge kinnitatavatest asjadest loetelu kokku saada, püüdsin ennast kõigepealt panna oma esimeste motorännakute aegadesse ning seejärel järk-järgult olulisi detaile lisades täiuslikkuseni jõuda. Keegi tark inimene on öelnud, et täiuslikkus ei ole saavutatud mitte siis, kui ei ole enam midagi lisada, vaid hoopis siis, kui ei ole enam midagi ära võtta!

Motomatkamise lahutamatud komponendid on ilmastik, navigeerimine ja aeg, õigemini selle puudumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles