Pärnu Kolledži tudengid arutasid rannas surfiturismi edendamist

Jaano Martin Ots
Copy
TÜ Pärnu kolledži turismi- ja hotelliettevõtluse ja rekreatsioonikorralduse tudengid  õppetööl Aloha Surfiklubis
TÜ Pärnu kolledži turismi- ja hotelliettevõtluse ja rekreatsioonikorralduse tudengid õppetööl Aloha Surfiklubis Foto: Eleri Birk
  • TÜ Pärnu Kolledži tudengid viisid õppetöö Pärnu randa ja parkidesse
  • Aloha Surfiklubis arutati, kuidas sihtkohaturundus tõstaks turismi kvaliteeti
  • Kahaneva soome klientuuri asemel nähakse potentsiaalset turgu spetsiaalturismis

Soome turistide huvi langus Eesti kui sihtkoha vastu on pannud turismiettevõtjad mõtlema, kuidas vähenenud käibeid taastada. Üheks võimaluseks on spetsialiseeritud sihtkohaturundus, näiteks surfiturism, tõdeti Aloha Surfiklubis toimunud seminaril. 

Eile külastasid Tartu Ülikooli Pärnu kolledži teise kursuse turismi- ja hotelliettevõtluse sihtkoha juhtimise suuna tudengid rekreatsioonikorralduse aine raames Aloha Surfikeskust, kus koos surfiklubi esindajatega arutleti, kuidas on Pärnus surfiturismi arendatud ja kes üldse on surfiturist. Teemat lahates jõuti küsimuseni, kas Pärnu ning laiemalt ka kogu Eesti peaks ümber orienteeruma ning muutuma odavpuhkuse piirkonnast pigem kvaliteeti ja kallimat teenust pakkuvaks sihtkohaks, kus tähtis ei ole mitte turistide kvantiteet, vaid loodavate elamuste ja kogemuste kvaliteet. 

«Pärnu kolledži järjekordne visiit Alohasse tõi rõõmu ärksate kaasamõtlejate üle. Ühendades teooria ja praktika, suudavad akadeemiline maailm ja ettevõtjad üheskoos muuta sihtkohta atraktiivsemaks,»  põhjendas Aloha Surfi juht Toomas Jürjo koostööd ülikooliga. 

TÜ Pärnu Kolledži üliõpilased väljasõiduloengul Aloha Surfiklubis Pärnu rannas
TÜ Pärnu Kolledži üliõpilased väljasõiduloengul Aloha Surfiklubis Pärnu rannas Foto: Eleri Birk

Euroopas on Jürjo hinnangul sadu tuhandeid surfituriste, kes oma lemmikhobiga tegelemiseks tuulistesse sihtkohtadesse lendavad. Ka Pärnu surfirand on seal tegutsevate klubide teadliku ja süstemaatilise tööga Euroopa surfikaardile viidud. Näiteks Pärnu ranna suurimale surfiüritusele Aloha Kite Challenge saabub osalejaid ligi kümnest riigist.

Harrastuspõhiste turismisuundade arendamine ja turundamine elavdab ettevõtja hinnangul kohalikku majandust ka laiemalt ning loob töökohti. Ülikooli ja tudengite kaasamine aitab Jürjo sõnul luua kvaliteetsemaid teenuseid ning püsida kogu piirkonnal rahvusvahelises konkurentsis. 

TÜ Pärnu Kolledži turismimajanduse õppejõud Liis Juust ütles, et samal õppekäigul tutvusid tudengid Keskkonnaameti spetsialisti Merike Palginõmme juhtimisel ka Pärnu parkidega ja külastati Pernova Loodusmaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles